Cupa Pygmalion editia a XIII-a, 16 aprilie 2016

 

PARTENER PRINCIPAL

Taft
   MULTUMIM PARTENERULUI NOSTRU TAFT CE IN FIECARE AN OFERA CELE MAI BUNE PRODUSE PENTRU COAFURI IMPECABILE CARE REZISTA!

 

PARTENERI

logo-1mob-rosu

logo-eurcomtur

Sponsor Cupa Pygmalion,  editia  XII-a, 04-05 aprilie 2015
Sponsor Cupa Pygmalion,  editia  XII-a, 04-05 aprilie 2015
Cupa Pygmalion – editia a X-a, 13-14 aprilie 2013

.

Clubul de dans sportiv Pygmalion in parteneriat cu Directia Generala pentru Invatamant a Primariei Municipiului Bucuresti, sub egida Federatiei Romane de Dans Sportiv in colaborare cu Federatia Romana Sportul pentru Toti in cadrul programului “O sansa pentru fiecare” a organizat cea de a X-a editie consecutiva a concursului national de dans sportiv ” Cupa Pygmalion ” (13-14 aprilie 2013).

Parteneri media:

Partener Principal:

Parteneri:

 


Cupa Pygmalion – editia a IX-a,7-8 aprilie 2012

Cupa Pygmalion editia a IX-a

Sala Antilopa

Clubul de dans sportiv Pygmalion, in parteneriat cu Directia Generala pentru Invatamant a Primariei Municipiului Bucuresti, sub egida Federatiei Romane de Dans Sportiv,a organizat in data de 7-8 aprilie 2012 "Cupa Pygmalion" editia a IX-a.

Parteneri media: 

Sponsor Cupa Pygmalion, editia IX, 7-8 aprilie 2012   Sponsor Cupa Pygmalion, editia IX, 7-8 aprilie 2012

Parteneri:          

 Sponsor Cupa Pygmalion, editia IX, 7-8 aprilie 2012  Sponsor Cupa Pygmalion,  editia IX, 7-8 aprilie 2012  Sponsor Cupa Pygmalion,  editia IX, 7-8 aprilie 2012  Sponsor Cupa Pygmalion,  editia IX, 7-8 aprilie 2012   Sponsor Cupa Pygmalion,  editia IX, 7-8 aprilie 2012   Sponsor Cupa Pygmalion,  editia IX, 7-8 aprilie 2012


SUMMER DANCE FEST editia a VIII-a, iunie 2011

Festivalul de Dans Modern

Summer DanceFest iunie 2011

Locatie: Sala Rapid Bucuresti

Presedinte Juriu: Mihai Petre

Promoteri Eveniment: Valentin Butanche & Adrian Oprea

Festivalul de Dans Modern "Summer DanceFest" a avut loc in iunie 2011 fiind acordate diplome, medalii si trofee pentru toti participantii.

Invitati speciali: Monica Davidescu, Aurelian Temisan


Cupa Pygmalion – editia a VIII-a, 2-3 aprilie 2011

Cupa Pygmalion editia a VIII-a, 2-3 aprilie 2011

Clubul de dans sportiv Pygmalion, in parteneriat cu Directia Generala pentru Invatamant a Primariei Municipiului Bucuresti, sub egida Federatiei Romane de Dans Sportiv, in colaborare cu Federatia Romana Sportul pentru Toti, in cadrul programului"O sansa pentru fiecare" a organizat in data de 2-3 aprilie 2011 "Cupa Pygmalion" editia a VIII-a.

Partener principal media online Cupa Pygmalion, editia VIII, 2-3 aprilie 2011

PARTENER PRINCIPAL MEDIA ONLINE:

Clopotel.ro a acordat cate o colectie din “Dictionarul explicativ al Limbii Romane” marca Jurnalul National (12 volume) pentru castigatorii locului I la categoria Open 12-13 ani.

Sponsor Cupa Pygmalion editia VIII, 2-3 aprilie 2011

Sponsori:

Compania Henkel a acordat premii tuturor castigatorilor Cupei Pygmalion editia a VIII-a.

Sponsor Cupa Pygmalion, editia VIII, 2-3 aprilie 2011 DANONE a acordat premii in produse tuturor castigatorilor.
Sponsor Cupa Pygmalion, editia VIII, 2-3 aprilie 2011 Cofetaria Christine
Sponsor Cupa Pygmalion, editia VIII, 2-3 aprilie 2011 Editura CD PRESS
Sponsor Cupa Pygmalion, editia VIII, 2-3 aprilie 2011 PMB a acordat premii pentru castigatorii locurilor I, II si III la 4 categorii competitionale
Sponsor Cupa Pygmalion, editia VIII, 2-3 aprilie 2011 EURCOMTUR
Partener media Cupa Pygmalion, editia VIII, 2-3 aprilie 2011

Partener media:

DacicCool.ro

 

Directia Generala pentru Invatamant a Primariei Municipiului Bucuresti ne va sprijini de asemenea cu premii pentru castigatorii competitiilor.


Cupa Pygmalion – editia a VII-a

Cupa Pygmalion editia a VII-a, 10 aprilie 2010

Organizator: Clubul de dans sportiv Pygmalion, in parteneriat cu Directia Generala pentru Invatamant a Primariei Municipiului Bucuresti, sub egida Federatiei Romane de Dans Sportiv, in colaborare cu Federatia Romana Sportul pentru Toti,
in cadrul programului"O sansa pentru fiecare"

Parteneri
 
 
 
Parteneri media
 
Clopotel.ro Calificativ.ro

Cupa Pygmalion – editia a VI-a

Cupa Pygmalion editia a VI-a, 11 aprilie 2009

Partener principal media
Parteneri

 

MobShop.ro  Valduna.ro

 

Clubul de dans sportiv Pygmalion isi aduce contributia la dezvoltarea dansului sportiv romanesc si prin organizarea anuala a concursului national de dans sportiv "Cupa Pygmalion".

Organizata sub egida Federatiei Romane de Dans Sportiv si in colaborare cu Federatia Romana Sportul pentru Toti, "Cupa Pygmalion" a avut alaturi, inca de la prima editie, numerosi sponsori, parteneri media, sustinatori, prieteni fara ajutorul carora nu ar fi putut fi organizata nici a VI-a editie, pe data de 11 aprilie 2009.

Presedintele Juriului: Gheorghe Raducan

Director de concurs: Justin Istrate

Arbitrii invitati:
Mihai Petre, Valentin Illes, Cristian Parnescu, Maria Grigore, Dorel Bagiu, Cornelia Dobre, Alfred Schieb, Alexandra Vlad, Adrian Oprea, Raluca Ivan, Vasile Constantin, Virgil Grigore, Ioana Ciocoiu, Floretina Mihaiu.

 

Scolile de Dans "Pygmalion" & "Davidans", cu sprijinul "Cochet Group" au organizat in data de 12.04.2009 Festivalul de dans "Cupa Cochet"


Cupa Pygmalion – editia a V-a

Cupa Pygmalion editia a V-a, 5 aprilie 2008

 

Sponsori: Orangina, Val Duna, Goodie’s, Nestle, Oriflame, Medeus, Italian Express, Ares Sistem
Partener principal media: www.clopotel.ro
Parteneri media: www.sport365.ro, Radio Bucuresti, Jurnalul National

06/04/2008 de Adrian Parvu
Competitia, organizata ieri sub egida Federatiei Romane de Dans Sportiv, cu spriji-­nul Directiei de Invatamant a Primariei Municipiului Bucuresti, a fost un real succes.

Competitia, organizata ieri sub egida Federatiei Romane de Dans Sportiv, cu spriji­nul Directiei de Invatamant a Primariei Municipiului Bucuresti, a fost un real succes.

 

Competitia, aflata la cea de-a V-a editie, s-a desfa­su­­rat ieri, pe parcursul In­tregii zile, cu par­ticiparea unor concurenti ce sunt membri legitimati ai clu­burilor de dans sportive din toata tara. La categoria dan­su­rilor standard, spectatorii au fost Incantati de pasii valsului lent si ai valsului vienez, de tango, quick step si slow fox. In categoria latino s-a dansat In ritmuri de sam­ba, cha-cha-cha, rumba, passo doble si jive. Varsta minima de intrare In concurs a fost de 6 ani, iar varsta maxima admisa – de 35 de ani, In conformitate cu regulamentele IDSF si FRDS. Grupele valorice au Inceput cu clasa hobby (Incepatori) si au continuat ascendent, cu clasele E, D, C, B, A si S.

 

Pygmalion a fost legendarul sculptor care s-a dedicat total artei si a creat, din fildes, femeia ideala, de care s-a si Indragostit. Impresionata, zeita Afrodita a Insufletit statuia, oferindu-i artistului rasplata iubirii ab­so­lute, pe Galateea, femeia alaturi de care a trait fericit, pana la adanci batraneti. Legenda pas­trea­za, pana astazi, simbolul aspi­ratiei catre perfec­tiune si frumusete absoluta. Iar dansul, asa cum spunea doctorul Havelock Ellis, "este cea mai elevata, cea mai emo­tionanta, cea mai frumoasa dintre arte". Va­lentin Butache este, In felul lui, un Pygmalion. Dra­gostea lui pentru dans a In­ce­put la varsta de zece ani, cand era elev la Clubul sco­lar Sportiv nr. 2, In clasa profesorului Viorel Na­stase. Astazi, la numai 27 de ani, este poseso­rul unui palmares im­presionant prin participarile la concursurile in­terne sau la cam­pionatele euro­pe­ne si mondiale.

Multiplu campion, el a decis In mod surprinzator, Inca de foarte tanar, sa renunte la dansul de performanta si s-a dedicat for­marii noilor talente. Alaturi de alti iubitori ai dansului a pus, In aprilie 2002, bazele scolii de dans sportiv "Pygmalion" si re­zultatele au apa­rut rapid, prima performera fiind perechea Adrian Stan – Simona Marin, care a obtinut titlul de vicecampioana na­tionala In cadrul clasei D, la categoria de varsta 16-18 ani. Remarcabila este si initiativa de a se alatura unui program de in­te­grare In societate prin arta si sport a copiilor din centrele de pri­mire. scolii de dans i s-a ala­turat si asociatia "Salvati Co­piii", care a prezentat, In afara con­cursului, un impresionant mo­ment artistic.

    

scoala de dans "Pygmalion" a reusit, In numai sase ani de existenta, sa puna la punct un program complex de antrenamente, pe categorii de varsta si niveluri de valoare. Programul se de­ru­leaza cu remarcabila contributie a unei echipe de antrenori si instructori, echipa din care se remarca Adrian Stan, Andra Dumitru, Alexandru Cimpu.

 

De la amatori la profesionisti

Dansul, sublima Imbinare a efortului fizic cu arta miscarii pe ritm muzical, este privit si ca o merituoasa activitate sportiva de echipa (perechea de dans). La nivel mondial exista doua organizatii distincte care desfasoara aceasta activitate. Federatia Internationala de Dans Sportiv (IDSF) este un grup organizatoric In care sunt Inscrisi dansatorii amatori. Pentru dansatorii profesionisti functioneaza Consiliul  Mondial pentru Dans si Dans Sportiv (CMD&DS). In concursuri se desfasoara doua sectiuni: standard (vals lent, vals vienez, tango, quick step, slow fox) sI latino (samba,  cha-cha-cha, rumba, passo doble, jive)

 

Federatia Ro­ma­na de Dans Sportiv are afi­lia­te aproa­pe 130 de clu­buri, din toata tara. Sub auspiciile ei se des­­fa-soa­­ra com­pe­titii cum sunt Campionatele Na­tio­nale ale Ro­maniei si Cupa Ro­ma­ni­ei, campionate pe cla­se si pe for­ma­tii, concursuri open sau concursuri zonale pentru toate categoriile de varsta si clase de dans


Cupa Pygmalion – editia a IV-a

Cupa Pygmalion editia a IV-a, 21 aprilie 2007
 

Sponsori: Orangina, Goodie’s, Editura CDPress, Oriflame, Hotel Parliament, Cofetaria Casablanca

http://www.sport365.ro/Cupa_Pygmalion-c279.html

     


Cupa Pygmalion – editia a III-a

Cupa Pygmalion editia a III-a, 15 aprilie 2006
 

  

Sponsori: Orangina, Hotel Parliament, Medeus, Autoritatea Nationala pentru Tineret, Zentiva, Meteor Press, KRKA


Cupa Pygmalion – editia a II-a

Cupa Pygmalion editia a II-a, 24 aprilie 2004
 

   

Sponsori: Capra Nera, Banc Post, Medeus, Hotel Parliament
 


Cupa Pygmalion – editia I

Cupa Pygmalion editia a I-a, 24 aprilie 2004

    

Sponsori: Capra Nera, Banc Post, Medeus, Hotel Parliament