Despre noi

Scoala de dans sportiv Pygmalion a luat fiinta in aprilie 2002, ca o urmare fireasca a activitatii si contributiei deosebite pe care fondatorul acesteia, Valentin Butanche a avut-o in dansul sportiv romanesc ca dansator in perioada 1991 – 2001.

Pygmalion Dance Valentin Butanche

Palmares personal:

1993 – locul I la prima Editie a Campionatului National – Junior 1
1996 – Locul II, Campionatul National
1997 – Locul II, Campionatul National (Latino)
1997 – Locul II, Campionatul National (Standard)
1998 – Locul I, Campionatul National (Latino)
1998 – Locul II, Campionatul National (Standard)
1999 – Locul II, Campionatul National (Standard)
1999 – Locul II, Campionatul National (Latino)
2000 – Locul II, Campionatul National (Latino)
2000 – Locul II, Campionatul National (Standard)

Participari la competitii IDSF

German IDSF Open – Mannheim, 1994, 1996, 1997
Moldova IDSF Open – Chisinau, 1998, 1999, 2000

Participari la Campionate Europene si Mondiale:

IDSF World Championship – Russia, Novgorod, 1998
IDSF World Championship – Austria, Vienna, 1999

IDSF European Championship – Austria, Innsbruck, 1997
IDSF European Championship – Slovakia, Bratislava, 2000

Participari la Campionate Europene si Mondiale de formatii:

Olanda, World Team Championship
Germania, Berlin, World Team Championship
Germania, Stuttgart, European Team Championship

In 2005 Valentin Butanche a fost invitat de Fred Astaire Studio la Boston, SUA pentru o serie de cursuri si seminarii sustinute pentru studentii Universitatii MIT.

Conducere

Valentin BUTANCHEPresedinte
Miruna ButancheVicepresedinte
Gabi IonitaDirector

Despre noi in PRESA

Valentin Butanche, Pygmalion Dance, in ziarul Libertatea  Pygmalion Dance cu dans irlandez, Bucharest Business Week    Valentin Butanche in Bucharest Business Week


Rezultate in competitii

Rezultate 2012

In anul 2012, elevii antrenati de Valentin Butanche, Adrian Stan si Ana Maria Sava au participat la 27 de competitii, calificandu-se in 48 de finale si ajungand de 21 de ori pe podium.

De asemenea antrenorii Valentin Butanche si Adrian Stan au arbitrat impreauna 8 competitii(Cupa Pygmalion, Cupa Beija Flor, Cupa Magic Dance, Cupa Contesina, Cupa Phoenix, Cupa Davidans, Cupa Argessis si Cupa Generatia 9) iar separat 12, respectiv 5.

 


Antrenori, Coregrafi

 

Antrenori

Valentin BUTANCHE-antrenor grad 3, absolvent al Scolii Nationale de Antrenori, arbitru international, membru in comisia media a FRDS.

Adrian Stan-antrenor grad 5, absolvent al Scolii Nationale de Antrenori, arbitru clasa D.

Pygmalion Dance, Adrian Stan, antrenor grad 5

Palmares competitional

Locul II, Campionatul National al Romaniei 2002, categoria 16-18 ani, clasa D
Locul I, Cupa Pygmalion 2004, 19-35 ani, clasa D
Locul IV, Campionatul National Studentesc “Floare de Colt”, 2006
Locul II, Cupa Pygmalion 2007, Open Latino
Locul IV, Cupa Valcea, 2007
Semifinala, Bucovina Open, Ucraina 2007
Semifinala, IDSF Open Ruse, Bulgaria, 2007
German Open Championship, Stuttgart, 2007
Semifinala, IDSF Open Plovdiv, Ucraina, 2007

Aparitii TV, evenimente

ProTV, "Ce se intampla doctore?","Dansez pentru tine", "Ingerasii", "Gheorghe"
Antena 1, "Secret Talent", "Vreau sa fiu vedeta"
Bucharest Business Week, Concert de Craciun Loredana Groza, Eveniment Blend’a’Med,
Filmul de lung metraj „Damen Tango“ si "Dra. Christina"
în regia lui Alex Maftei

 

Ana – Maria Sava

Categoria I de clasificare sportiva reconoscuta de C.N.F.P.A. (clasa A, conform normelor Federatiei Romane de Dans Sportiv), echivalentul gradului I de instructor sportiv; Studenta în anul II la Scoala Nationala de Antrenori, specializarea dans sportiv din cadrul C.N.F.P.A.

Palmares competitional

Locul 1 la Campionatul National de Formatii la sectiunea dansurilor standard în anul 2006

Participare la Campionatul European de Formatii desfasurat la Chisinau la sectiunea dansurilor standard în anul 2006

Semifinala la Cupa Romaniei de tineret la sectiunea dansurilor latino (locul 7) si standard (locul 8) în anul 2007

Semifinala la Campionatul National de Dans Sportiv de tineret la sectiunea dansurilor latino (locul 11) în anul 2007

Locul 2 la Campionatul National de Clasa C de tineret la sectiunea dansurilor latino în anul 2006

Participare în urma invitatiei Federatiei Romane de Dans Sportiv la lotul national de dansuri latino si standard

Numeroase participari cu clasari pe podium si in finalele competitiilor nationale de Open latino si standard

Numeroase participari la competitii internationale IDSF desfasurate în Romania si strainatate:

Dance Masters – Bucuresti, BeoDance Open – Belgrad, International Chisinau Open, Varadinum Dance Festival – Oradea, etc.

 

Aparitii TV, evenimente

Film de lung metraj: „Domnisoara Christina” în regia lui Alex Maftei

Seriale televizate: „Îngerasii” în regia lui Vladimir Anton, Mihai Bratila si Bogdan Dumitrescu

Videoclipuri: Imba – „Round and round”, Adela Popescu – „Îngerasii”

Emisiuni ale posturilor de televiziune Pro TV (Ce se întâmpla doctore?), Antena 1 (Secret Talent), 

Euforia TV (Euforia Club, Femeia conduce), Alpha TV Ploiesti

Membra permanenta a trupei de dans a Restaurantului Bogdani

Membra a juriului Winter Dance Fest (editiile 2010 si 2012)

Participari la diverse evenimente private precum lansarea noii linii de produse Avon, baluri caritabile, etc. în calitate de dansator în locatii precum Howard Johnson, JW Marriott, Novotel, etc.

Instructori

Alexandru Cimpu

Aparitii TV, evenimente

Antena 1, "Secret Talent"

Filmul de lung metraj "Dra. Christina"

FlashMob cu Radio Romantic

Coregrafi

Andra Dumitru
Palmares dans sportiv

Andra Dumitru, coregraf Pygmalion Dance
 

Vice-campioana nationala standard, 1996 – 1997
Locul V Open Standard, Tiraspol
Locul III Open Standard International, Constanta
Locul I Open International de formatii, Constanta

Festivaluri

Locul II la Festivalul international de sporturi si dansuri traditionale editia I, Leonberg Germania;
Festivalul international de sporturi si dansuri traditionale editia II, Bangkok, Tailanda.

Aparitii TV, evenimente

ProTV
"Dansez pt tine", "Ce se intampla doctore", "Iubire ca in filme"
TVR
"Surprize, surprize"
Antena 1
"Secret Talent"

Gala UNICEF 2007, Lansare produse Londa, Bucharest Business Week, Program artistic-Phoenicia Grand Hotel, Concert de Craciun Loredana Groza, Winter Dance Fest, 2008

 


miscelaneous

Secrier Alexandru – Sasha pentru prieteni – a venit la scoala noastra de dans in 2004.
Venise in Bucuresti din Republica Moldova si urma cursurile liceului Mihai Eminescu.
Timid la inceput, Sasha a demonstrat in foarte scurt timp ca stie sa se mobilizeze, sa fie determinat sa demonstreze ca prin munca si seriozitate ai de castigat.
Ne-a castigat admiratia si prietenia pentru totdeauna prin rezultatele pe care le-a obtinut in dansul sportiv, pentru buna dispozitie pe care o degaja. Un exemplu demn de urmat.
O boala necrutatoare l-a rapit dintre noi prematur in vara anului 2008.
Dar amintirea lui Sasha va ramane vie in sufletele noastre.

Secrier Alexandru, nu te-am uitat